POMÁHAME PREVENCII RAKOVINY HRUBÉHO ČREVA A KONEČNÍKA

Na Gastroenterologickej klinike SZU a UNB sme spoločne rozbehli nový, jedinečný pilotný projekt terapeutickej cielenej komunikácie pre pacientov aj pre samotných zdravotníkov. Cieľom je postupnými nenásilnými a pozitívnymi krokmi edukovať pacientov pri dôležitých preventívnych programoch a rovnako aj pomôcť zdravotníkom pri práci s pacientom.  Tieto materiály budú dostávať pacienti kliniky, ale samozrejme sú dostupné aj pre vás. Materiály sú zadarmo a pre každého. Netreba snáď hovoriť ani dôvod, prečo sme sa tak rozhodli. Skutočnosť, že strava môže ovplyvniť zdravie každého jednotlivca, je v súčasnosti uznávaná poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti na celom svete. "Nie je žiadnym tajomstvom, že základnými faktormi zlého životného štýlu sú nezdravá strava, fajčenie, alkohol, nedostatok fyzickej aktivity. Všetky tieto faktory výrazne zvyšujú riziko vzniku rakoviny. Zistilo sa, že 40 až 50 % všetkých druhov rakoviny vzniká v dôsledku zlého životného štýlu. Najnovšie dôkazy taktiež naznačujú, že práve strava môže byť základnou negatívnou hnacou silou, ktorá, ako sa ukazuje,  má za následok až 35 % úmrtí na rakovinu." Hovorí uznávaný gastroentológ a prednosta Gastroenterologickej klinike SZU a UNB doc. MUDr. Ladislav Kužela, PhD., MPH. 

Naše aktivity / POMÁHAME PREVENCII RAKOVINY HRUBÉHO ČREVA A KONEČNÍKA - foto
Naše aktivity / POMÁHAME PREVENCII RAKOVINY HRUBÉHO ČREVA A KONEČNÍKA - foto
Naše aktivity / POMÁHAME PREVENCII RAKOVINY HRUBÉHO ČREVA A KONEČNÍKA - foto
Naše aktivity / POMÁHAME PREVENCII RAKOVINY HRUBÉHO ČREVA A KONEČNÍKA - foto

Zoznam aktualít: